Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hókiflicskék recept

Hókiflicskék
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 1 dkg élesztő
    • 2 kk cukor
    • 20 dkg zsír
    • 2-2,5 dl tejföl
    • csipet só

    Továbbá:

    • szilvalekvár
    • vaníliás porcukor (a forgatáshoz)

    Elkészítése:

    A liszteket egy tálba öntjük, hozzáadjuk a rámorzsolt élesztőt, a cukrot és a sót. Az egészet összemorzsoljuk a zsírral, majd fokozatosan adagoljuk hozzá a tejfölt, amíg könnyen gyúrható, nem ragadós tésztát kapunk. A tésztát kelesztés nélkül azonnal használjuk.

    A tésztát kb. 1/2 cm vastagságúra nyújtjuk, majd 6 cm-es kerek kiszúróval köröket szaggatunk belőle. Egy tésztakört kiválasztunk, és vízszintesen kissé ellapogatjuk, hogy ovális formát kapjunk. A felső részére egy kávéskanálnyi lekvárt teszünk, ügyelve arra, hogy a szélek tiszták maradjanak.

    A tésztát óvatosan ráhajtjuk a lekvárra, és jól összenyomkodjuk a széleket, hogy a töltelék ne folyjon ki. Ezután az alsó részt is ráhajtjuk, finoman összenyomkodjuk, megsodorjuk, és kis kifli alakot formázunk belőle.

    A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ügyeljünk arra, hogy ne piruljanak meg, csak éppen átsüljenek.

    Amint a kiflik megsültek, még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk őket, hogy szép bevonatot kapjanak. Ebből a mennyiségből nagyjából 50 darab kifli lesz, amelyek omlósak és édesen lekvárosak – tökéletes kis édességek a karácsonyi asztalra!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá