Egyszerű kiflik recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg kenyér vagy finomliszt
- 1,5 tk só
- 0,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- kb 1,5 dl víz
- 2 dkg friss élesztő
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit (a víz egy részét visszatartva) belemérjük egy edénybe és kézzel vagy géppel bedagasztjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor amaradék vizet is hozzáadjuk és a kenyérnél kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
Letarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, hogy mennyi kiflit szeretnénk sütni.
A részeket egyenként gömbölyítjük, majd 10-15 percig pihentetjük. A tésztákat egyenként hármomszög alakúra nyújtjuk. Ha rendes kiflit szeretnénk, akkor a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük, majd meghajlítjuk és tepsire tesszük.
Vagy a háromszög alakúra nyújtott tésztát félbe hajthatjuk hosszában, majd feltekerjük és egy bagett sütőre sorakoztatjuk.
Kb 30 percig kelesztjük a kifliket. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A megkelt kifliket vízzel alaposan lespricceljük, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









