Hozzávalók:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit (a víz egy részét visszatartva) belemérjük egy edénybe és kézzel vagy géppel bedagasztjuk a tésztát. Ha szükséges, akkor amaradék vizet is hozzáadjuk és a kenyérnél kicsit lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk belőle.
Letarva duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd 8-10 részre osztjuk attól függően, hogy mennyi kiflit szeretnénk sütni.
A részeket egyenként gömbölyítjük, majd 10-15 percig pihentetjük. A tésztákat egyenként hármomszög alakúra nyújtjuk. Ha rendes kiflit szeretnénk, akkor a szélesebbik oldalától kezdve feltekerjük, majd meghajlítjuk és tepsire tesszük.
Vagy a háromszög alakúra nyújtott tésztát félbe hajthatjuk hosszában, majd feltekerjük és egy bagett sütőre sorakoztatjuk.
Kb 30 percig kelesztjük a kifliket. Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A megkelt kifliket vízzel alaposan lespricceljük, majd kb 20-25 perc alatt megsütjük.