Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli ropogós kifli recept

Békebeli ropogós kifli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg kenyérliszt
    • 25 dkg finomliszt
    • 10 g só
    • 2 dkg élesztő
    • 1 tk cukor
    • 5 dkg tejföl
    • 2 dl tej
    • 1 dl víz

    Elkészítése:

    A hozzávalókból kelttésztát készítünk. Nem kell az élesztőt külön felfuttatni, elég csak a liszt tetejére morzsolni és beledagasztani.

    A tésztát hólyagosra dagasztjuk, majd letakarva langyos helyen megkelesztjük.

    A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre vágjuk attól függően mekkora kifliket szeretnénk. A tésztákat egyenként gömbökké formáljuk.

    A gyúrótáblát enyhén átkenjük olajjal, majd egy tésztát magunk elé teszünk és nagyjából háromszög alakúra, vékonyra nyújtjuk.

    A szélesebbik oldalától kezdve elkezdjük feltekerni szorosan úgy, hogy az ujjainkat széttárjuk és a kezeinkkel tekerés közben kifelé sodorjuk.

    Közben többször felemelhetjük és meghúzhatjuk a tésztát, hogy biztosan szoros legyen a tekerés.

    A tészta vége alulra kerüljön, hogy sütés közben ne nyíljon ki. Kifli alakúra hajlítjuk.

    Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a megformázott kifliket, majd hőmérséklettől függően 30-45 percig kelesztjük.

    Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra, alsó-felső sütéssel.

    A megkelt kifliket alaposan lespricceljük vízzel, majd kb 22-25 perc alatt készre sütjük. Mikor kivettük a sütőből, még forrón lespricceljük ismét vízzel, majd hűvös helyre tesszük. Így lesz szép cserepes, ropogós a héja.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá