Békebeli ropogós kifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg kenyérliszt
- 25 dkg finomliszt
- 10 g só
- 2 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 5 dkg tejföl
- 2 dl tej
- 1 dl víz
Elkészítése:
A hozzávalókból kelttésztát készítünk. Nem kell az élesztőt külön felfuttatni, elég csak a liszt tetejére morzsolni és beledagasztani.
A tésztát hólyagosra dagasztjuk, majd letakarva langyos helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén átgyúrjuk, majd 8-10 részre vágjuk attól függően mekkora kifliket szeretnénk. A tésztákat egyenként gömbökké formáljuk.
A gyúrótáblát enyhén átkenjük olajjal, majd egy tésztát magunk elé teszünk és nagyjából háromszög alakúra, vékonyra nyújtjuk.
A szélesebbik oldalától kezdve elkezdjük feltekerni szorosan úgy, hogy az ujjainkat széttárjuk és a kezeinkkel tekerés közben kifelé sodorjuk.
Közben többször felemelhetjük és meghúzhatjuk a tésztát, hogy biztosan szoros legyen a tekerés.
A tészta vége alulra kerüljön, hogy sütés közben ne nyíljon ki. Kifli alakúra hajlítjuk.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk a megformázott kifliket, majd hőmérséklettől függően 30-45 percig kelesztjük.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra, alsó-felső sütéssel.
A megkelt kifliket alaposan lespricceljük vízzel, majd kb 22-25 perc alatt készre sütjük. Mikor kivettük a sütőből, még forrón lespricceljük ismét vízzel, majd hűvös helyre tesszük. Így lesz szép cserepes, ropogós a héja.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »