Képviselőfánk recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók 10 db közepes vagy 15-20 db mini fánkhoz:
- 12 ek víz
- 12 dkg margarin
- csipet só
- 15 dkg finomliszt
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krémhez:
- 5 dl tej
- 4 ek cukor (vagy ízlés szerint)
- 2 cs vanília ízű pudingpor
- 15 dkg margarin
- tejszínhab
Elkészítése:
A vizet a vajjal, csipet sóval felforraljuk. Ha felforrt, hozzáadjuk a lisztet és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától elválik. Ekkor a tűzről levesszük, hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzákeverjük egyenként az egész tojásokat. Jól kikeverjük a tésztát, szép fényesre.
Sütőpapírral bélelt tepsire kb tojásnyi nagyságú halmokat rakunk (kanállal vagy vizes kézzel golyókat formálva), egymástól távolabbra.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy lábasban vizet teszünk a sütőnk aljára, e fölé kerül a sütikkel teli tepsink. Így gőzös sütéssel készítjük a fánkokat szép aranybarnára kb 25 perc alatt. A sütőajtót nem szabad kinyitni az első 10-15 percben!
Elkészítjük a tejből, pudingporokból a pudingot és kihűtjük. A margarint alaposan kikeverjük kb 4 ek cukorral, majd összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A kész fánkok tetejét levágjuk és megtöltjük a vaníliakrémmel, illetve a felvert tejszínhabbal. Rátesszük a tetejét, majd porcukorral meghintjük. J
ó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Végig magas hőfokon kell sütni a tésztát! Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni! Jó sütizést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »