Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt kuglóf recept

Kelt kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg olvasztott margarin
    • 3 dl langyos tej
    • 2 dkg élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 egész citrom leve
    • 3-4 ek holland kakaópor

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba öntjük, ráöntjük a tejet, erre morzsoljuk az élesztőt, az élesztőre a porcukrot és az olvasztott margarint, majd a tojást és a citrom levét.

    A tésztát jól kidolgozzuk, ketté vesszük. Az egyik felébe beledagasztjuk a kakaóport. Meleg helyen a két tésztát duplájára kelesztjük.

    Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk először a sárga tésztát, majd ugyanekkorára a barna tésztát. Egymásra tesszük őket, csigába feltekerjük.

    Kikent kuglófformába tesszük.

    Fél órát még kelesztjük, majd 180 fokon szép világosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá