Kelt kuglóf

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 3 dl langyos tej
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 1 egész tojás
  • 1 egész citrom leve
  • 3-4 ek holland kakaópor

Elkészítése:

A lisztet egy tálba öntjük, ráöntjük a tejet, erre morzsoljuk az élesztőt, az élesztőre a porcukrot és az olvasztott margarint, majd a tojást és a citrom levét.

A tésztát jól kidolgozzuk, ketté vesszük. Az egyik felébe beledagasztjuk a kakaóport. Meleg helyen a két tésztát duplájára kelesztjük.

Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk először a sárga tésztát, majd ugyanekkorára a barna tésztát. Egymásra tesszük őket, csigába feltekerjük.

Kikent kuglófformába tesszük.

Fél órát még kelesztjük, majd 180 fokon szép világosra sütjük.