Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt koszorú recept

Kelt koszorú
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 8 dkg porcukor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 ek napraforgó olaj
    • 1 teáskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk, és felmelegítjük.

    Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt, és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.

    Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek. olajat.

    Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

    Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk, és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.

    Körülbelül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon.

    Ezután a cikkekből egyiket kifelé, másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá