Kelt koszorú

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kelt koszorú

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 8 ek napraforgó olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás

Elkészítése:

A tejhez 1 kávéskanál porcukrot adunk, és felmelegítjük.

Amikor a tej langyosra melegszik, hozzáadjuk az élesztőt, és ezt meghintjük 1 késhegynyi liszttel.

Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a felvert tojások sárgáját, a sót, majd apránként a cukrot és 6 evőkanál olajat, majd hólyagosra dagasztjuk. Amikor elkészült, adjuk hozzá a maradék 2 ek. olajat.

Meleg helyen duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, lisztezett felületre borítjuk, és ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.

Feltekerjük, koszorú formába hajtjuk, és zsírral vagy olajjal kikent tepsibe tesszük.

Körülbelül 2 cm szélességűre bevagdossuk, de úgy, hogy a közepétől 1 cm megmaradjon.

Ezután a cikkekből egyiket kifelé, másikat befelé hajtjuk. Felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.