Kelesztett almafánk recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 50 dkg alma (reszelt)
- 1 tasak (7 gr) instant élesztő
- 1 ek porcukor
- 5 dl tej
- 5 dkg margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kávéskanál só
Elkészítése:
1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.
Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.
A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.
Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.