Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelesztett almafánk recept

Kelesztett almafánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 50 dkg alma (reszelt)
    • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
    • 1 ek porcukor
    • 5 dl tej
    • 5 dkg margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kávéskanál só

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.

    Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

    A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.

    Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá