Kelesztett almafánk

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg alma (reszelt)
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
  • 1 ek porcukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál só

Elkészítése:

1 dl langyos tejben elkeverjük a porcukrot és az élesztőt.

Egy mély tálba szórjuk a lisztet, hozzáadjuk az élesztőt, az egész tojásokat és a margarint is. Annyi tejjel összegyúrjuk, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk.

A tésztát cipóvá formájuk, majd egy lisztezett tálba tesszük. Letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Miután megkelt beledolgozzuk a reszelt almát is.

Lisztezett deszkán kisodorjuk fél cm vastagságúra, majd közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.