Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karika fánk recept

Karika fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg porcukor
    • 10 dkg margarin
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 2,5 dl tej
    • kevés rum

    A sütéshez:

    • pálmaolaj

    A tetejére:

    • vaníliás cukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet, a felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, a sót, az olvasztott margarint, a vaníliás cukrot és a rumot a dagasztógép táljába tesszük, majd dagasztjuk.

    Fél órát kelesztjük, majd liszttel megszórt táblán, óvatosan nyújtófával 1-2 cm  vékonyra sodorjuk és 6 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. A közepüket kisebb szaggatóval szaggatjuk ki.

    A kiszúrt fánkokat letakarjuk és a duplájára kelesztjük.

    Nem túl forró olajban kisütjük. Először fedő alatt, majd fordítás után fedő nélkül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá