Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás pogácsa recept

Káposztás pogácsa
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg nyers káposzta,
    • kevés cukor, só őrölt bors
    • olaj

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg ráma
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl tejföl
    • 1-2 csapott ek só

    Kovászhoz:

    • 2 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 ek cukor
    • 4 ek liszt

    Elkészítése:

    A káposztát lereszeljük lesózzuk és állni hagyjuk. A cukrot kevés olajon karamellizáljuk, a sós káposztát kinyomjuk és a karamalles olajba tesszük , puhára pároljuk, végül meghintjük őrölt borssal. Félre tesszük hűlni.

    2 dl tejet 1 ek cukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzákeverjük a 4 ek. lisztet. Langyos helyen kelesztjük.
    Közben a 25 dkg rámát elmorzsoljuk az 50 dkg liszttel, hozzáadjuk a többi belevalót. ( tojás, tejföl, só,)

    Ha elkészült a kovászunk azt is hozzá öntjük és kelt tésztát dagasztunk. Langyos helyen 1/2 órát kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, megkenjük a káposztával, majd hajtogatjuk a tésztát. 20 perc pihenő következik, majd ismét kinyújtjuk, hajtogatjuk. Ismét 20 percig pihen, majd kinyújtjuk, bevagdaljuk, kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és még 20 percig pihen. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A pogácsákat tojássárgájával lekenjük, és sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá