Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Káposztás lepény recept

Káposztás lepény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg burgonya
    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak (7 gr) instant élesztő
    • 2 kávéskanál só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A tetejére

    • 30 dkg kolbász
    • 2 közepes vöröshagyma
    • 50 dkg savanyú káposzta
    • 2 dl tejföl
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük.

    A liszthez adjuk az élesztőt, sót, tojást, borsot és a lereszelt burgonyát. Összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva 30 percig kelesztjük.

    Közben a kolbászt és a megpucolt vöröshagymát felszeleteljük, a savanyú káposztát megmossuk, és kinyomkodjuk a levét.

    A tésztát átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt közepes tepsibe helyezzük. Rákenjük a tejfölt.

    Megrakjuk káposztával, hagymával és kolbásszal, majd 200 fokon 25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá