Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kanelbullar recept

Kanelbullar
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 90 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 5 dl tej
    • 12,5 dkg vaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1 tk őrölt kardamon
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 12,5 dkg puha vaj
    • 12 dkg porcukor
    • 2 ek őrölt fahéj

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • gyöngycukor

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.

    A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal.

    A tésztát két részre osztjuk, 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

    Sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük és 20 percig kelesztjük, majd 250 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

    A maradék tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Egy jénaiba szeletelés nélkül belehajtjuk és 20 percet kelesztjük. Lekenjük tojással, tetejét több helyen bevágjuk éles késsel és 35 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá