Kanelbullar recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 90 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- 1 tk őrölt kardamon
- csipet só
Töltelékhez:
- 12,5 dkg puha vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 ek őrölt fahéj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - gyöngycukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
A tésztát két részre osztjuk, 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük és 20 percig kelesztjük, majd 250 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A maradék tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Egy jénaiba szeletelés nélkül belehajtjuk és 20 percet kelesztjük. Lekenjük tojással, tetejét több helyen bevágjuk éles késsel és 35 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

