Kanelbullar recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 90 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 5 dl tej
- 12,5 dkg vaj
- 5 dkg élesztő
- 1 tk őrölt kardamon
- csipet só
Töltelékhez:
- 12,5 dkg puha vaj
- 12 dkg porcukor
- 2 ek őrölt fahéj
Tetejére:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- gyöngycukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
A tésztát két részre osztjuk, 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük és 20 percig kelesztjük, majd 250 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A maradék tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Egy jénaiba szeletelés nélkül belehajtjuk és 20 percet kelesztjük. Lekenjük tojással, tetejét több helyen bevágjuk éles késsel és 35 perc alatt készre sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »