Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.
A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal.
A tésztát két részre osztjuk, 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük és 20 percig kelesztjük, majd 250 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A maradék tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Egy jénaiba szeletelés nélkül belehajtjuk és 20 percet kelesztjük. Lekenjük tojással, tetejét több helyen bevágjuk éles késsel és 35 perc alatt készre sütjük.