Kanelbullar

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 90 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk őrölt kardamon
  • csipet só

Töltelékhez:

  • 12,5 dkg puha vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 2 ek őrölt fahéj

Tetejére:

  • 1 tojás
  • gyöngycukor

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos, cukros tejben, majd a többi hozzávalóval tésztát dagasztunk és 1 órán át meleg helyen kelesztjük.

A töltelékhez a vajat kikeverjük a porcukorral és a fahéjjal.

A tésztát két részre osztjuk, 25*50 cm-es, ujjnyi vastag téglalapra nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és két ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, tetejüket tojással megkenjük és 20 percig kelesztjük, majd 250 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.

A maradék tésztát ugyanúgy kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük. Egy jénaiba szeletelés nélkül belehajtjuk és 20 percet kelesztjük. Lekenjük tojással, tetejét több helyen bevágjuk éles késsel és 35 perc alatt készre sütjük.