Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi kenyér (Barhesz) recept

Ünnepi kenyér (Barhesz)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg búzaliszt
    • 15 dkg főtt burgonya
    • 2 dkg élesztő
    • 3 szem kockacukor ( 3 mokkáskanálnyi)
    • 0,5 dl étolaj
    • langyos víz szükség szerint
    • 1 ek só
    • mák

    Elkészítése:

    A lisztet átszitáljuk és egy mély tálba öntjük. Hozzáadjuk a kihűlt, áttört főtt burgonyát. Jól összekeverjük a liszttel. A liszt közepén mélyedést képezünk, és a langyos édes,sós vízben felfuttatott élesztőt beleöntjük. Lágy tésztát dagasztunk belőle, közben az olajat is hozzáadjuk. A tésztát jól kidolgozva addig dagasztjuk, amíg a kézről és az edény faláról el nem vált. Ezután 2 órán át meleg helyen letakarva kelesztjük.

    A megkelt tésztát három részre osztjuk,megsodorjuk és fonatot készítünk belőle. A megfonás után a tésztát lisztezett tepsibe tesszük, 30 percig kelesztjük, a tetejére tojássárgájával bekenjük és mákkal behintjük. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük.

    Jó étvágyat!

    Tipp:

    Ízesíthetjük mandulával is úgy, hogy a mandulát hosszú csíkokra aprítjuk és beleszúrjuk a nyers tésztába.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá