Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tekert kakaós kalács recept

Tekert kakaós kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • 1 teáskanál só
    • 9 dl tej.

    A kalács lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A kalács locsolásához:

    • 1/2 dl tej
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:
    Az élesztőt kevés tejjel,cukorral felfuttatjuk.
    A többi hozzávalóival jól eldolgozzuk, majd a háromszorosára kelesztjük.
    Négy darabba vágjuk, majd négy cipót formálunk belőle és kettőt kakaóporral ízesítünk.A fehér tésztát kisodorjuk 25×39 cm-es méretű tepsi nagyságra, lekvárral lekenjük vékonyan, majd rátesszük a kisodort kakaós lapot.
    Feltekerjük és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
    A másik 2 cipóval is így járunk el.Még fél órát kelesztjük.
    Cukros tojássárgájával megkenjük, majd lassú tűzön sütjük.
    A sütés vége felé,amikor már majdnem kész,akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük,a vaníliás cukrot bele keverjük és a kalácsot meglocsoljuk.
    Ettől lesz a kalács szép foszlós.
    (A tésztában NINCS tojás!)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá