Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös kalács recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg liszt
    • 1 csomag élesztő
    • 1 dl olaj
    • 1 csapott evőkanál só
    • 2,5 dl tej
    • egy kis cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 nagy pohár tejföl

    Elkészítése:
    A lisztet a sóval jól elkeverjük,hozzáadjuk az olajat és a tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, hólyagosra dagasztjuk és kettő cipót csinálunk belőle. 1 cm vastagságúra és téglalap alakúra nyújtjuk ki a cipókat. Tejföllel megkenjük,feltekerjük mint a beiglit. Tojással kenjük meg a tetejét és mehet a sütőbe. Szép aranysárgára sütjük kb 30-40 perc alatt. Keleszteni előtte nem kell. A tepsiben távolabb kell rakni a két szálat mivel a sütés alatt dagad meg. Gulyásleves vagy bableves után szoktam sütni. Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá