Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos fátyol kalács recept

Sajtos fátyol kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 42 dkg finomliszt
    • 1 tk só
    • 1 ek cukor
    • 8 dkg vaj
    • 2 dkg élesztő
    • 2,75 dl tej
    • 20 dkg sajt
    • 1 ek vaj (a forma kikenéséhez)

    Elkészítése:

    A meglangyosított tejben elkeverjük az élesztőt és 4 dkg olvasztott vajat.

    A sózott, cukrozott liszthez adjuk az élesztős tejet, 10 dkg reszelt sajtot, és tésztává dagasztjuk. Letakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztjük, négyzetté nyújtjuk.

    Megkenjük 4 dkg olvasztott vajjal, ráreszelünk 10 dkg sajtot, kicsit megnyomkodjuk.

    A tésztát 4 egyforma széles csíkra vágjuk. A csíkokat egymásra rakjuk, ezt is lenyomogatjuk finoman.

    Keresztben 4 részre vágjuk, így réteges kockákat fogunk kapni.

    Egy kenyérsütőformát alaposan kivajazunk-lisztezünk, élére állítunk,  majd a tésztakockákat vágott felükkel felfelé belerakjuk, az utolsót fordítva, hogy ne a sajtos fele kerüljön a formához.

    Letakarjuk és megint kelesztjük fél órát.

    170°C előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módban 25-30 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá