Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ostoros rétes recept

Ostoros rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 4 dl tej
    • 3 dkg élesztő
    • 6 dkg cukor
    • csipet só
    • 2 ek napraforgó olaj

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 3 ek kakaópor

    Tetejére:

    • dió grillázs (25 dkg dióbél, 10 dkg cukor)

    Elkészítése:
    Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát 6 részre osztva, fél óra alatt megkelesztjük.

    Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral.

    Ha megkelt, a tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármat-hármat összefonunk, és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még kb fél órát pihentetjük.
    Sütés előtt lekenjük tojás sárgájával.

    180 fokon szép pirosra sütjük.

    Még melegen megszórjuk a grillázzsal: a cukrot felolvasztjuk egy vastag edényben, a diót betesszük a mikróba 2 percre. Amikor a cukor felolvadt akkor a meleg diót beleöntjük, majd kevergetjük, hogy a cukor egyenként bevonja a diót. Egy kivajazott tányérra öntjük és a szemeket eltoljuk egymástól, mert összeragadnak.

    Felszeletelve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá