Ostoros rétes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 60 dkg liszt
  • 3 tojás sárgája
  • 4 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • csipet só
  • 2 ek napraforgó olaj

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3 ek kakaópor

Tetejére:

  • dió grillázs (25 dkg dióbél, 10 dkg cukor)

Elkészítése:
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszttel és a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A tésztát 6 részre osztva, fél óra alatt megkelesztjük.

Eközben kikeverjük a margarint a porcukorral és a kakaóporral.

Ha megkelt, a tésztákat egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük a töltelékkel, majd feltekerjük, mint a bejglit. Hármat-hármat összefonunk, és zsírozott, lisztezett tepsibe téve még kb fél órát pihentetjük.
Sütés előtt lekenjük tojás sárgájával.

180 fokon szép pirosra sütjük.

Még melegen megszórjuk a grillázzsal: a cukrot felolvasztjuk egy vastag edényben, a diót betesszük a mikróba 2 percre. Amikor a cukor felolvadt akkor a meleg diót beleöntjük, majd kevergetjük, hogy a cukor egyenként bevonja a diót. Egy kivajazott tányérra öntjük és a szemeket eltoljuk egymástól, mert összeragadnak.

Felszeletelve tálaljuk.