Mákos guba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 0,5 kg rétesliszt
- 1 kk cukor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin a tepsi kenéséhez
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
Öntethez:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 3 púpos evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A liszthez adjuk hozzá a tojások sárgáját, sót, olvasztott margarint, a porcukrot, és az élesztős tejet. Végül a maradék langyos tejet is adjuk hozzá. Gyúrjuk jól össze és kelesszük duplájára.
Ha megkelt kinyújtjuk kb 1 cm vastagra és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tepsit kivajazzuk, egymás mellé leterítünk egy sor kiszaggatott tésztát, erre rárakjuk a mákos tölteléket, és újra egy sor tészta. 10 percig kelesztjük, aztán megkenjük tojás sárgájával a tetejét és közepes hőfokon sütjük (180 fokon, aranybarnára).
A mákhoz keverjük hozzá a cukrot. A tejet felrakjuk főni, hozzáreszeljük a citrom héját, ha felforrt, hozzáadjuk a cukros mákot. Kb 3 percig forraljuk és ezt simítjuk rá a tésztára.
Az öntethez 6 tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforralunk. A maradék 2 dl tejben elkeverjük a tojás sárgáját és a lisztet, majd a felforrt tejhez adjuk. Sűrűre főzzük. A kész guba mellé tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

