Mákos guba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 2,5 dkg élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- 0,5 kg rétesliszt
- 1 kk cukor
- 10 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin a tepsi kenéséhez
Töltelékhez:
- 20 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 1 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
Öntethez:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 3 púpos evőkanál liszt
- 10 dkg cukor
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tejben. A liszthez adjuk hozzá a tojások sárgáját, sót, olvasztott margarint, a porcukrot, és az élesztős tejet. Végül a maradék langyos tejet is adjuk hozzá. Gyúrjuk jól össze és kelesszük duplájára.
Ha megkelt kinyújtjuk kb 1 cm vastagra és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tepsit kivajazzuk, egymás mellé leterítünk egy sor kiszaggatott tésztát, erre rárakjuk a mákos tölteléket, és újra egy sor tészta. 10 percig kelesztjük, aztán megkenjük tojás sárgájával a tetejét és közepes hőfokon sütjük (180 fokon, aranybarnára).
A mákhoz keverjük hozzá a cukrot. A tejet felrakjuk főni, hozzáreszeljük a citrom héját, ha felforrt, hozzáadjuk a cukros mákot. Kb 3 percig forraljuk és ezt simítjuk rá a tésztára.
Az öntethez 6 tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforralunk. A maradék 2 dl tejben elkeverjük a tojás sárgáját és a lisztet, majd a felforrt tejhez adjuk. Sűrűre főzzük. A kész guba mellé tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »