Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos koszorú recept

Mákos koszorú
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 1/3 élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 8 dkg cukor
    • Késhegynyi só
    • 0,6 dl étolaj
    • 2 cs vanília
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelék:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 8-8 ek Darált mák és porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Kenéshez: 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk egy tojással. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk.

    Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

    Mikor megkelt, lisztezett deszkán, kb. 30×40 lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a többi hozzávaló keverékét.

    Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Langyos helyen 30 percig újra kelesztjük.

    Tojással lekenjük, előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük.  Sütési idő : 20 perc.  Első 10 perc 200 fokon, a második 10 perc 180 fokon.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá