Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lekváros hópihe recept

Lekváros hópihe
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 2,5 dl tej
    • 7 dkg cukor
    • 4 dkg élesztő
    • 5 dkg margarin
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • kb 15 dkg baracklekvár

    Elkészítése:

    Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit vagy nagyobb tortaformát (28 cm) kibélelünk sütőpapírral.

    Az első cipóból 28 cm átmérőjű, kör alakú lapot nyútjunk, majd áthelyezzük a tepsire. Megkenjük a baracklekvár 1/3-ával. A második és a harmadik cipóval is ugyanígy járunk el. Az utolsóval pedig befedjük az egészet.

    A tészta közepébe egy poharat helyezünk, csak idáig fogjuk bevágni a szeleteket (a közepe egyben marad). 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát és egy lisztbe mártott késsel felszeleteljük.

    Az első szeletet kétszer megcsavarjuk jobb oldalra, majd a tőle balra levőt kétszer balra. Az így kapott 2 sodort rudat összeillesztjük. A további szeletekkel is hasonlóan járunk el. Kettesével összeillesztjük őket.

    Amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk pihenni. Sütés előtt megkenjük a tetejét tojás sárgájával. Vigyázzunk, ha sütés közben nagyon pirul, takarjuk le félidőben. Kb 40 perc alatt készre sütjük 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben.

    Tipp:

    A baracklekvár helyett használhatunk nutellát, túrót is a tölteléknek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá