Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
Egy tálba beleöntjük a lisztet, margarint, vaníliás cukrot és a tojásokat. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejjel és a cukorral, majd a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Egy tepsit vagy nagyobb tortaformát (28 cm) kibélelünk sütőpapírral.
Az első cipóból 28 cm átmérőjű, kör alakú lapot nyútjunk, majd áthelyezzük a tepsire. Megkenjük a baracklekvár 1/3-ával. A második és a harmadik cipóval is ugyanígy járunk el. Az utolsóval pedig befedjük az egészet.
A tészta közepébe egy poharat helyezünk, csak idáig fogjuk bevágni a szeleteket (a közepe egyben marad). 16 egyenlő részre osztjuk a tésztát és egy lisztbe mártott késsel felszeleteljük.
Az első szeletet kétszer megcsavarjuk jobb oldalra, majd a tőle balra levőt kétszer balra. Az így kapott 2 sodort rudat összeillesztjük. A további szeletekkel is hasonlóan járunk el. Kettesével összeillesztjük őket.
Amíg a sütő bemelegszik, hagyjuk pihenni. Sütés előtt megkenjük a tetejét tojás sárgájával. Vigyázzunk, ha sütés közben nagyon pirul, takarjuk le félidőben. Kb 40 perc alatt készre sütjük 180 fokos, hőlégkeveréses sütőben.
A baracklekvár helyett használhatunk nutellát, túrót is a tölteléknek.