Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kelt tészta recept

Kelt tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 800 g liszt
    • 500 ml tej
    • 100 ml olaj
    • 5 ek cukor
    • 1 csipet só
    • 50 g élesztő

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.

    Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát ezután felhasználhatjuk, édes kiflik, kakaós, diós és mákos kalácsok és más édes és sós tekercsek elkészítésénél.

    Tipp:

    https://www.youtube.com/watch?v=A19tetFDqqo

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá