Kelt tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 800 g liszt
  • 500 ml tej
  • 100 ml olaj
  • 5 ek cukor
  • 1 csipet só
  • 50 g élesztő

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk egy evőkanál cukorral elkevert 100 ml meleg tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a 400 ml meleg tejet, 4 evőkanál cukrot, pici sót, olajat és a kovászt.

Alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát ezután felhasználhatjuk, édes kiflik, kakaós, diós és mákos kalácsok és más édes és sós tekercsek elkészítésénél.

Tipp:

https://www.youtube.com/watch?v=A19tetFDqqo