Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karácsonyi foszlós, fonott kalács recept

Karácsonyi foszlós, fonott kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1kg liszt
    • 5dkg élesztő
    • 10dkg cukor
    • 10dkg vaj
    • 2 mokkáskanál só
    • 4,5 dl tej
    • 4 dl natúr joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:
    Az élesztőből, 2 kanál lisztből, 2 mokkáskanál cukorból és 0,5 dl tejből kovászt csinálok. Kovász elkészítése: A tejet langyosra melegítem. Hozzáadom a 2 kanál lisztet, a cukrot, az élesztőt és kikavarom. Ez a kovász miután megkel, a tálba helyezett 1kg liszt közepébe teszem. Hozzáadom a 10 dkg cukrot, 4dl joghurtot, a sót, a 4 dl langyos tejet. Gyenge tésztát dagasztok belőle kb. 20-25 percig. Ezután beledolgozom a 10 dkg olvasztott vajat addig, amíg a kezemhez ragad. 1,5 óráig kelesztem. Kelés után 3 fele osztom, és henger alakúra formázom mind a hármat. Fonatokat készítek belőlük. (Nem a három hengert fonjuk össze. Tehát a végén három darab fonott kalács lesz.) Lábasba vagy sütőformába elhelyezem. Még 25 percig kelesztem. A tetejüket bekenjük felvert tojással. Sütőben pirosra sütjük. Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá