Hozzávalók:
Elkészítése:
Az élesztőből, 2 kanál lisztből, 2 mokkáskanál cukorból és 0,5 dl tejből kovászt csinálok. Kovász elkészítése: A tejet langyosra melegítem. Hozzáadom a 2 kanál lisztet, a cukrot, az élesztőt és kikavarom. Ez a kovász miután megkel, a tálba helyezett 1kg liszt közepébe teszem. Hozzáadom a 10 dkg cukrot, 4dl joghurtot, a sót, a 4 dl langyos tejet. Gyenge tésztát dagasztok belőle kb. 20-25 percig. Ezután beledolgozom a 10 dkg olvasztott vajat addig, amíg a kezemhez ragad. 1,5 óráig kelesztem. Kelés után 3 fele osztom, és henger alakúra formázom mind a hármat. Fonatokat készítek belőlük. (Nem a három hengert fonjuk össze. Tehát a végén három darab fonott kalács lesz.) Lábasba vagy sütőformába elhelyezem. Még 25 percig kelesztem. A tetejüket bekenjük felvert tojással. Sütőben pirosra sütjük. Jó étvágyat!