Kandallóban sült kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 dl olaj
Továbbá:
- 1 dl olaj
- 3 cs vaníliáscukor
- 20 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk.
A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta többi hozzávalójával, majd egy rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.
Kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva 40 percet meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy sodrófát bekenünk olajjal, majd a végeit becsavarjuk alufóliával. Rátekerjük a tészta csíkot, majd megint bekenjük olajjal és vaníliás kristálycukorba forgatjuk.
Sütőkesztyűben, a kandalló parazsán 10 percig forgatva sütjük.
5 percet várva szépen lejön a nyújtófáról.
Nekem 5 kalácsom lett ebből az adagból.
Tipp:
Forrón darált dióba is forgathatjuk aki szereti :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »