Kandallóban sült kürtőskalács recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 4 dl tej
- 3 ek cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 1 dl olaj
Továbbá:
- 1 dl olaj
- 3 cs vaníliáscukor
- 20 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A hozzávalókat kimérjük, 2 dl tejet meglangyosítunk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Megszórjuk cukorral és felfuttatjuk.
A felfutott összekeverjük a többi tejjel és a tészta többi hozzávalójával, majd egy rugalmas állagú tésztává gyúrjuk.
Kilisztezett tálban, konyharuhával letakarva 40 percet meleg helyen kelesztjük.
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és 2 ujjnyi csíkokra vágjuk.
Egy sodrófát bekenünk olajjal, majd a végeit becsavarjuk alufóliával. Rátekerjük a tészta csíkot, majd megint bekenjük olajjal és vaníliás kristálycukorba forgatjuk.
Sütőkesztyűben, a kandalló parazsán 10 percig forgatva sütjük.
5 percet várva szépen lejön a nyújtófáról.
Nekem 5 kalácsom lett ebből az adagból.
Tipp:
Forrón darált dióba is forgathatjuk aki szereti :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »