Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós – gesztenyés kalács recept

Kakaós – gesztenyés kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sima liszt
    • 5 dkg élesztő
    • 6 dkg cukor
    • pici só
    • 2 kanál olaj
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS keményre vert habja
    • 1,5 dl tej

    Krém:

    • 25 dkg vaj
    • 2O dkg cukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 3 evőkanál kakaó
    • 25 dkg gesztenyepüré

    Elkészítése:
    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk( cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt), dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Fele vajat és cukrot kikeverjük a kakaóval, a másik felét pedig a gesztenyével. Egyenlő részre kinyújtjuk a tésztákat. Kettőt a kakaós, kettőt pedig a gesztenyés krémmel töltjük meg, majd feltekerjük. Egy gesztenyéset és egy kakaósat összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és megsütjük 200 fokon. Sütés közben kétszer megkenjük a kalácsokat cukros vízzel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá