Kakaós – gesztenyés kalács

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Kakaós – gesztenyés kalács

Hozzávalók:

  • 60 dkg sima liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 6 dkg cukor
  • pici só
  • 2 kanál olaj
  • 3 tojás keményre vert habja
  • 1,5 dl tej

Krém:

  • 25 dkg vaj
  • 2O dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál kakaó
  • 25 dkg gesztenyepüré

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk( cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt), dagasztjuk, majd duplájára kelesztjük. Ha megkelt négy egyenlő részre osztjuk a tésztát. Fele vajat és cukrot kikeverjük a kakaóval, a másik felét pedig a gesztenyével. Egyenlő részre kinyújtjuk a tésztákat. Kettőt a kakaós, kettőt pedig a gesztenyés krémmel töltjük meg, majd feltekerjük. Egy gesztenyéset és egy kakaósat összefonunk. Megkenjük a tojások sárgájával és megsütjük 200 fokon. Sütés közben kétszer megkenjük a kalácsokat cukros vízzel.