Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott kalács kakaóval töltve recept

Fonott kalács kakaóval töltve
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 60 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 8 dkg cukor
    • 4 dl langyos tej
    • 5 dkg élesztő
    • pici só
    • 2 evőkanál olaj

    Töltelék:

    • 20 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 3 evőkanál kakaó (2 kanál cukros, 1 kanál natúr, ezt lehet variálni is) +ízlés szerint pici fahéj
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 3 cl rum vagy fél kanál rumaroma

    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejben, 1 kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk. Ezalatt a tészta többi hozzávalóját (liszt, tojás sárgája, maradék cukor, maradék langyos tej, só, olaj) egy tálba tesszük és az élesztős masszával együtt jól összedolgozzuk. A tojás fehérjét ne dobjuk ki, azzal kenjük majd meg a kalácsok tetejét sütés előtt.

    A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk és letakarva kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

    Ezalatt a margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a rumot, a kakaót (aki szereti még egy kis fahéjat is) és a vaníliás cukrot.

    A tésztákat egyenként kinyújtjuk és mindegyiket megkenjük a töltelékkel, majd hosszában feltekerjük. Három hengert összefogunk és összefonjuk, majd a másik három hengert is összefonjuk. A tetejét megkenjük tojás fehérjéjével.

    A fonatokat egy keskeny tepsibe tesszük, így nem terülnek szét, hanem magasra nőnek.

    Előmelegített sütőben 180 °C-on, 30-40 perc alatt megsütjük.

    Tipp:

    Egy keskeny tepsibe tegyük a fonatokat, hogy inkább magasabbra nőjenek, mint szétterüljenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá