Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott-foszlós kalács recept

Fonott-foszlós kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 4 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 dkg margarin
    • 4 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • csipet só

    A kalács lekenéséhez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • pici tej
    • 1 mk cukor

    Elkészítése:
    Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A margarint felolvasztjuk. A lisztet átszitáljuk egy kelesztőtálban.
    A liszt közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a megkelt élesztőt. Majd a többi hozzávalókat hozzáadva, jól kidolgozzuk, dagasztjuk.
    A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá, mivel a liszt sikértartalmától függ, hogy kell-e mind. Letakarva vagyis a kelesztőtál fedelét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk. 3 rudat sodrunk, majd összefonjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojássárgáját tejjel, cukorral összekeverjük, majd kenőtollal a kalácsot lekenjük. Letakarjuk, és addig kelesztjük újra, míg a formát kitölti. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá