Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas kalács recept

Fahéjas kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 3,5 dl tej
    • csipet só
    • 6 dkg kristálycukor
    • 2 evőkanál étolaj
    • 5 dkg élesztő
    • 60 dkg finomliszt

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag őrölt fahéj

    Elkészítése:
    A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk, ha túl lágy lenne adhatunk még hozzá lisztet. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk, legalább fél óráig pihentetjük. Közben a margarint kikeverjük porcukorral és az ízesítő anyagokkal. A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel és feltekerjük. Hármat – hármat összefonunk, és pihentetjük fél órát. Sütés előtt tojás sárgájával megkenjük, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük (Villanysütőben 190°C-on 35 perc).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá