Fahéjas kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 3 tojás sárgája
  • 3,5 dl tej
  • csipet só
  • 6 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál étolaj
  • 5 dkg élesztő
  • 60 dkg finomliszt

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag őrölt fahéj

Elkészítése:
A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel és a többi alapanyaggal könnyen nyújtható tésztává dolgozzuk, ha túl lágy lenne adhatunk még hozzá lisztet. A tésztát 6 kis cipóra osztjuk, legalább fél óráig pihentetjük. Közben a margarint kikeverjük porcukorral és az ízesítő anyagokkal. A cipókat egyenként kinyújtjuk, vékonyan megkenjük a krémmel és feltekerjük. Hármat – hármat összefonunk, és pihentetjük fél órát. Sütés előtt tojás sárgájával megkenjük, közepes hőmérsékletű sütőben kisütjük (Villanysütőben 190°C-on 35 perc).