Diós szaloncukor recept
Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 kocka élesztő
- 1 ek cukor
- kevés só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- tejföl amennyit felvesz.
Töltelékhez:
- 15 dkg dió
- 4-5 ek cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez - vaníliás porcukor a beforgatáshoz.
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7×4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

