Diós szaloncukor recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 kocka élesztő
- 1 ek cukor
- kevés só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- tejföl amennyit felvesz.
Töltelékhez:
- 15 dkg dió
- 4-5 ek cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- vaníliás porcukor a beforgatáshoz.
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7×4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »