Diós szaloncukor recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 20 dkg zsír
- 1 kocka élesztő
- 1 ek cukor
- kevés só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl tej
- tejföl amennyit felvesz.
Töltelékhez:
- 15 dkg dió
- 4-5 ek cukor
- fél citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél dl tej
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez
- vaníliás porcukor a beforgatáshoz.
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, belerakjuk az élesztőt és a cukrot, kicsit kelni hagyjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Fél órát hűvös helyen pihentetjük.
A töltelékhez a hozzávalókat jól összekeverjük, a tejet forralva adjuk hozzá!
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, kb. 7×4 lapokat vagdosunk belőle. Tölteléket rakunk a közepébe, és feltekerjük. A két végénél kicsit összenyomkodjuk, mint a szaloncukor papírt. A végeit megvagdossuk picit késsel, hogy hasonlítson a szaloncukor papírhoz.
Olajozott tepsibe rakjuk, tetejét megkenjük tojással, és előmelegített sütőben arany barnára sütjük.
Ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »