Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kürtőskalács recept

Diós kürtőskalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 2,5 dl langyos tej
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 8 dkg olvasztott vaj
    • csipet só
    • 2 ek cukor
    • 2 dkg élesztő

    Szóráshoz:

    • darált dió

    Elkészítése:
    A langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és derelye vágóval ujjnyi csíkokra felvágjuk. Kisebb sodrófát, vagy sörös dobozokat, esetleg gurigákat alufóliával bevonunk, megkenjük olajjal, majd a csíkokat rátekerjük, úgy, hogy ne maradjon közte hely. A tésztát újra olajozzuk vagy vajazzuk, majd a dióban megforgatjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Amint megsültek lehúzzuk a formáról, esetleg porcukorral meg lehet hinteni.(Ebből a mennyiségből kb 10 db jött ki.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá