Diós kürtőskalács

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl langyos tej
  • 2 egész tojás felverve
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 dkg élesztő

Szóráshoz:

  • darált dió

Elkészítése:
A langyos tejbe felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd kinyújtjuk fél cm vastagra és derelye vágóval ujjnyi csíkokra felvágjuk. Kisebb sodrófát, vagy sörös dobozokat, esetleg gurigákat alufóliával bevonunk, megkenjük olajjal, majd a csíkokat rátekerjük, úgy, hogy ne maradjon közte hely. A tésztát újra olajozzuk vagy vajazzuk, majd a dióban megforgatjuk. 180 fokos sütőben aranyszínűre sütjük. Amint megsültek lehúzzuk a formáról, esetleg porcukorral meg lehet hinteni.(Ebből a mennyiségből kb 10 db jött ki.)