Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Darázsfészek recept

Darázsfészek
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 3 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 3 dl tej
    • 10 dkg cukor
    • 1 teáskanál só
    • 1dl habtejszín

    Töltelék:

    • 50dkg vaj
    • 30dkg porcukor
    • 1ek. darált dió
    • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
    • 1 cs. mazsola 100g

    Elkészítése:
    1dl Langyos tejben 1 kk. cukrot, 1ek. lisztet és a 3dkg élesztőt elkeverünk, majd az egészet 3-5 percig pihentetjük azaz felfuttatjuk. A maradék liszthez hozzáadjuk a többi anyagot és a feljuttatott élesztőt. A tésztát kidolgozzuk és 30 percig meleg helyen pihentetjük.
    Közben elkészítjük a töltetléket:
    A vajat habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a fahéjat és a diót. A tésztát a pihentetés után kb. fél cm vékonyra és téglalappá nyújtjuk, rákenjük a tölteléket, rászórjuk a mazsolát, majd az egészet feltekerjük és két ujjnyi szeleteket vágunk belőle. A csigákat egymás mellé és vajjal kikent tepsibe rakjuk. Ezek után 15-20 percig még kelesztjük és forró előmelegített sütőben (kb. 170fokon) 25-30 percig sütjük. Félidőnél amikor már majdnem pirul a tészta meglocsoljuk a vaníliacukros tejszínnel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá