Kakaós kifli recept
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 0,5 kk só
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 1-2 ek olvasztott margarin
- 2 ek cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral.
A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb 4 mm vastagra nyújtjuk. Lekenjük az olvasztott margarinnalés megszórjuk a kakaós töltelékkel.
Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk.
A kifliket tepsire sorakoztatjuk és addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszeik 180 fokra.
Forró sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.