Kakaós kifli

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 0,5 kk só
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 1-2 ek olvasztott margarin
  • 2 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva kb 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral.

A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb 4 mm vastagra nyújtjuk. Lekenjük az olvasztott margarinnalés megszórjuk a kakaós töltelékkel.

Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk.

A kifliket tepsire sorakoztatjuk és addig pihentetjük, amíg a sütő bemelegszeik 180 fokra.

Forró sütőben kb 30 perc alatt szép pirosra sütjük.