Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós-fahéjas tekercs recept

Kakaós-fahéjas tekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 g élesztő (2,45 g CH)
    • 250 ml víz
    • 250 g tk tönkölyliszt (159,75 g CH)
    • 100 g graham liszt (60 g CH)
    • 100 g búza finomliszt ( 75,4 g CH)
    • 70 g margarin
    • csipet só
    • 5 ml folyékony édesítő

    A töltelékhez:

    • 100 g nagyon lágy margarin
    • 32 g holland kakaópor (4,48 g CH)
    • 100 g xilit (60 g CH), vagy annak megfelelő édesítő
    • fahéj

    A tetejére:

    Elkészítése:

    A tésztához az élesztőt elkeverjük a langyos vízben. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a sóval, az édesítővel és az élesztős vízzel jó alaposan összegyúrjuk. Kb 40-50 percig kelesztjük.

    Ezalatt a margarint magában habosra keverjük. (Fontos, hogy lágy legyen, akkor majd sokkal könnyebb lesz elkenni a tésztán a tölteléket. Nyugodtan meg is mikrózhatjuk kicsit.) Kis adagokban beledolgozzuk a xilites, vagy édesítőszeres kakaót, ha szeretnénk, kevés fahéjat is keverjünk bele.

    Az idő közben megkelt tésztát 40*60 cm-es téglalappá nyújtjuk. A hosszabbik oldalával merőlegesen félbevágjuk. Az egyik lapot megkenjük a kakaókrémmel és ráborítjuk a másikat. Hosszában kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk (így 10 csíkot kell kapnunk), majd ezeket keresztben félbevágjuk (így 20 rövidebb csíkunk lesz).

    A csíkokat egyesével megsodorjuk, majd feltekerjük és sütőpapíros tepsin még fél óráig kelesztjük. Ezután egy felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Az eredeti receptben az szerepel, hogy 180 fokon 10 percet süssük a tekercseket, de én 30-35 percig sütöttem.

    Tipp:

    Ha xilittel készítjük el, a tekercsek összesen 302,08 g CH-t tartalmaznak, darabonként 15,1 g-ot.
    Ha édesítőszert használunk, ez az érték összesen 362,08 g, darabonként pedig 18,1 g.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá