Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • csipet só
    • 3 ek cukor
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb. 2,5 dl tej
    • 2 dkg élesztő
    • 8 dkg olvasztott vaj

    A töltelékhez:

    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 2 púpozott evőkanál kakaópor
    • 2 ek porcukor

    A csigák locsolásához:

    • 2 dl (kb)tej
    • 1 vaníliás cukor

    Elkészítése:

    1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot teszünk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, átszitáljuk és minden hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Kézzel jól kidagasztjuk. Hozzáadjuk a vajat is apránként és szép hólyagosra dagasztjuk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

    Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra, téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük, kis szitán kakaóval, majd porcukorral megszórjuk.

    Feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral fedett nagy tepsire tesszük. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük,picit megmelegítjük. A csigákat meglocsoljuk vele. 15 percet még állni hagyjuk.

    Eddig bemelegítjük 200 fokra a sütőnket és a csigákat megsütjük. Sütés közben, még kétszer meglocsoljuk.
    A csigákat, ha egymás mellé tesszük, akkor, a tészta felfelé nő, ha kis távolságra tesszük, akkor terülnek a csigák.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá