Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 3 ek cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2 púpozott evőkanál kakaópor
  • 2 ek porcukor

A csigák locsolásához:

  • 2 dl (kb)tej
  • 1 vaníliás cukor

Elkészítése:

1 dl langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, pici cukrot teszünk hozzá és felfuttatjuk. A lisztet kelesztőtálba tesszük, átszitáljuk és minden hozzávalót belekeverünk a vaj kivételével. Kézzel jól kidagasztjuk. Hozzáadjuk a vajat is apránként és szép hólyagosra dagasztjuk. A kelesztőtál fedelét rátesszük, majd meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra, téglalap alakúra sodorjuk, olvasztott vajjal lekenjük, kis szitán kakaóval, majd porcukorral megszórjuk.

Feltekerjük, mint a bejglit, 2 cm vastagra szeleteljük, majd sütőpapírral fedett nagy tepsire tesszük. A tejet a vaníliás cukorral összekeverjük,picit megmelegítjük. A csigákat meglocsoljuk vele. 15 percet még állni hagyjuk.

Eddig bemelegítjük 200 fokra a sütőnket és a csigákat megsütjük. Sütés közben, még kétszer meglocsoljuk.
A csigákat, ha egymás mellé tesszük, akkor, a tészta felfelé nő, ha kis távolságra tesszük, akkor terülnek a csigák.