Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 dl langyos, tej
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- kakaópor ls cukor ízlés szerint
Locsoláshoz:
- fél dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekevertem, majd kézzel negyedóra alatt dagasztottam, majd kb 45 percet kelesztettem letakarva, meleg helyen.
Ezután lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam, étolajjal vagy olvasztott vajjal megkentem, majd a cukros kakaóval jó alaposan megszórtam.
A tésztát feltekertem, kétujjnyi szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, egymástól kicsit távolabb.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem addig, amíg elkezd a tészta “kérgesedni”, színt kapni (az én villanytűzhelyemnél ez kb 15 perc volt), aztán meglocsolom/kenem a vaníliás tejjel mindegyik csiga tetejét és visszateszem a sütőbe még 5 percre.
Nagyon-nagyon csokis finomságot kapunk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »