Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 dl langyos, tej
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- kakaópor ls cukor ízlés szerint
Locsoláshoz:
- fél dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekevertem, majd kézzel negyedóra alatt dagasztottam, majd kb 45 percet kelesztettem letakarva, meleg helyen.
Ezután lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam, étolajjal vagy olvasztott vajjal megkentem, majd a cukros kakaóval jó alaposan megszórtam.
A tésztát feltekertem, kétujjnyi szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, egymástól kicsit távolabb.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem addig, amíg elkezd a tészta “kérgesedni”, színt kapni (az én villanytűzhelyemnél ez kb 15 perc volt), aztán meglocsolom/kenem a vaníliás tejjel mindegyik csiga tetejét és visszateszem a sütőbe még 5 percre.
Nagyon-nagyon csokis finomságot kapunk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »