Kakaós csiga recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- 2 dl langyos, tej
- 2 dkg élesztő
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- kakaópor ls cukor ízlés szerint
Locsoláshoz:
- fél dl tej
- 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekevertem, majd kézzel negyedóra alatt dagasztottam, majd kb 45 percet kelesztettem letakarva, meleg helyen.
Ezután lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam, étolajjal vagy olvasztott vajjal megkentem, majd a cukros kakaóval jó alaposan megszórtam.
A tésztát feltekertem, kétujjnyi szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, egymástól kicsit távolabb.
180 fokra előmelegített sütőben sütöttem addig, amíg elkezd a tészta “kérgesedni”, színt kapni (az én villanytűzhelyemnél ez kb 15 perc volt), aztán meglocsolom/kenem a vaníliás tejjel mindegyik csiga tetejét és visszateszem a sütőbe még 5 percre.
Nagyon-nagyon csokis finomságot kapunk!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »