Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós csiga recept

Kakaós csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek cukor
    • 2 dl langyos, tej
    • 2 dkg élesztő
    • 10 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • kakaópor ls cukor ízlés szerint

    Locsoláshoz:

    • fél dl tej
    • 1 tasak vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekevertem, majd kézzel negyedóra alatt dagasztottam, majd kb 45 percet kelesztettem letakarva, meleg helyen.

    Ezután lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam, étolajjal vagy olvasztott vajjal megkentem, majd a cukros kakaóval jó alaposan megszórtam.

    A tésztát feltekertem, kétujjnyi szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, egymástól kicsit távolabb.

    180 fokra előmelegített sütőben sütöttem addig, amíg elkezd a tészta “kérgesedni”, színt kapni (az én villanytűzhelyemnél ez kb 15 perc volt), aztán meglocsolom/kenem a vaníliás tejjel mindegyik csiga tetejét és visszateszem a sütőbe még 5 percre.

    Nagyon-nagyon csokis finomságot kapunk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá