Kakaós csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 ek cukor
  • 2 dl langyos, tej
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • kakaópor ls cukor ízlés szerint

Locsoláshoz:

  • fél dl tej
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekevertem, majd kézzel negyedóra alatt dagasztottam, majd kb 45 percet kelesztettem letakarva, meleg helyen.

Ezután lisztezett deszkára borítottam, kinyújtottam, étolajjal vagy olvasztott vajjal megkentem, majd a cukros kakaóval jó alaposan megszórtam.

A tésztát feltekertem, kétujjnyi szeletekre vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam, egymástól kicsit távolabb.

180 fokra előmelegített sütőben sütöttem addig, amíg elkezd a tészta “kérgesedni”, színt kapni (az én villanytűzhelyemnél ez kb 15 perc volt), aztán meglocsolom/kenem a vaníliás tejjel mindegyik csiga tetejét és visszateszem a sütőbe még 5 percre.

Nagyon-nagyon csokis finomságot kapunk!