Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Húsvéti kalács recept

Húsvéti kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 g margarin
    • 25 g élesztő
    • 2,5 dl langyos tej
    • 50 g nyírfacukor (vagy cukor)
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott tk só
    • 400 g csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz (vagy sima finomliszt)
    • 100 g rétesliszt

    Elkészítése:

    Először a tejet megmelegítjük, majd a fele tejben felfuttatjuk az élesztőt egy evőkanál liszttel és a nyírfacukorral.

    A többi lisztet egy kelesztőtálba szórjuk, elkeverjük a sóval és a többi cukorral. 1 tojást hozzáadunk. A maradék meleg tejhez hozzáadjuk a margarint, összekeverjük, és így olvasztjuk meg.

    Hozzáöntjük a liszthez és a megkelt élesztőt is hozzáadjuk. Alaposan összegyúrjuk, kidagasztjuk. A tálat letakarva meleg helyen legalább 40 percet pihentetjük a tésztát.

    A megkelt tésztát két részre osztjuk. Mindegyiket 3 egyforma darabra felvágjuk és a darabokból hosszú csíkokat kezdünk el sodorni, majd összefonjuk. Így lesz 2 db 3 fonásos kalácsunk.

    Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk és belehelyezzük a 2 kalácsot. Letakarjuk és további 30 percet kelni hagyjuk. 1 felvert tojással lekenjük a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt (légkeveréssel) szép pirosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá